Kožené peňaženky si vás získajú

Tradičné dámske peňaženky sú vyrobené z prírodnej a umelej kože, menej často nájdete doplnky z textilu, pleteniny a iných materiálov.

Koža je vždy módna a prestížna

Peňaženky z pravej kože, aj keď zástancovia dobrých životných podmienok zvierat odmietajú, zostávajú najžiadanejšie a najžiadanejšie. Výrobcovia používajú kožu rôznej kvality a pôvodu. Najlacnejšie výrobky sú šité z bravčovej kože, ale rýchlo zlyhajú a vyzerajú nereprezentatívne. Najprestížnejšie produkty sú vyrobené z krokodílej kože, ktorá má charakteristickú štruktúru.

Ak si chcete kúpiť odolnú peňaženku, vyberte si teľaciu kožu, ale takýto doplnok bude podľa toho stáť. Býčia koža (z koží dospelých jedincov) je rádovo hrubšia a pevnejšia, vďaka čomu dobre drží tvar.

Ako si vybrať kvalitnú koženú peňaženku?

  1. Peňaženku si dôkladne prezrite zvonku – výrobok by nemal mať poškodenie, zárezy alebo iné chyby. Niektoré druhy kože umožňujú odieranie, ale nemôžu byť na hladkých a lakovaných doplnkoch.
  2. Privoňajte k produktu – mala by z neho vychádzať príjemná vôňa kože, ktorú nebudú rušiť pachy farbív a iných chemikálií.
  3. Prejdite po povrchu vatovým tampónom alebo papierovou vreckovkou – na kvalitnom výrobku by farba mala pevne držať a nezanechávať stopy.
  4. Skontrolujte všetky upevňovacie prvky, gombíky a zipsy – mali by fungovať jednoducho a bezpečne uzatvárať priehradky.
  5. Dbajte na kvalitu švov – ak sú nerovnomerné alebo majú medzery, poobzerajte sa po inom modeli.
  6. Niektorí výrobcovia nechávajú vo vnútri viditeľný okraj, aby dokázali, že materiál je vyrobený z kože zvierat – preštudujte si túto oblasť. Na ten istý účel môže byť zahrnutá aj vzorka surovín.

Imitácia pravej kože je cenovo dostupnejšia kúpa. Syntetická koža je textília s povrchovou úpravou, ktorá imituje koženú látku nielen vzhľadom, ale aj štruktúrou a vlastnosťami. Výrobcovia ponúkajú niekoľko možností galantérie umelej kože, ktoré sa líšia nielen cenou, ale aj spotrebiteľskými vlastnosťami.

Majte na pamäti, že matná koža je vždy odolnejšia ako lakovaná koža. Prírodné odtiene (čierna a hnedá) zostanú atraktívne dlhšie ako svetlé farby a farby s potlačou a vzormi.