Vyberte si štýlovú crossbody kabelku

V preklade z angličtiny cross-body znamená „prekrížiť telo“. Crossbody sú dámske kabelky s dlhým popruhom. Pomocou takéhoto prvku sa výrobok prehodí cez hlavu a pohodlne sa položí na rameno, pričom sa nosí približne na úrovni stehna. Náš internetový obchod katrinfashion.sk ponúka veľký výber crossbody modelov za prijateľnú cenu, vyrobených z vysoko kvalitných materiálov.

Ako si vybrať vhodný crossbody kabelku?

K výberu dôležitého atribútu ženského vzhľadu, ktorý čo najviac uspokojí vaše potreby a vzhľadové preferencie, je potrebné pristupovať opatrne. Existuje niekoľko detailov, ktoré si zaslúžia pozornosť pri výbere.

1. Štýl

Klasickým riešením sú vzory obdĺžnikového alebo štvorcového tvaru s rovnými alebo mierne zaoblenými okrajmi. Navonok pripomínajú poštovú obálku. V poslednej dobe sa dodávajú doplnky okrúhleho formátu, tzv „tabletky“. Existujú aj „kabelky na tablety“, priestranné kabelky, mládežnícke batohy.

2. Materiál

Tradičnou voľbou praktických žien sú modely vyrobené z pravej kože. Cenovo síce stoja o niečo viac, ale mnohonásobne víťazia vo funkčnosti, odolnosti, jednoduchosti údržby. Materiál sa nebojí vlhkosti, je ťažké ho poškriabať, roztrhnúť. Podobné vlastnosti má aj ekokoža, ktorá však nie je taká odolná.

3. Kovanie

Keďže crossbody je vec, ktorá sa nosí cez rameno, musí byť spoľahlivá, odolná a odolávať vysokej záťaži. Významný podiel na tom má použité kovanie. Najmä popruh. Môže byť kožená, látková, vo forme retiazky alebo kombinovaná, kedy je retiazka prepletená koženým pásikom. Opasok je pripevnený na spojovacích krúžkoch, ale vhodnejšou možnosťou je montáž karabín. Ako uzáver môže slúžiť klasický zips aj zámky rôznych typov.

4. Farba

V dámskom šatníku určite musia byť kabelky rôznych farieb: základné čierne, béžové odtiene – na každodenné použitie a farebné – pre určité outifty a oblečenie. Pravidlo výberu tohto atribútu podľa farby topánok už dnes nefunguje. Stylisti odporúčajú vybrať si doplnok so zameraním na farebné kombinácie obrazu. Takže môžete kombinovať prvok s farbami šatky, opasku, pokrývky hlavy, šperkov atď.