Dámske kabelky – vycibrený štýl a elegancia

Dámske kabelky majú v šatníku modernej dámy výnimočné miesto, a tak niet divu, že si pri odchode z domu môžete zabudnúť vziať zámočnícke doklady, peňaženku či doklady od auta, no nikdy si so sebou nezabudnite vziať kabelku!

Kabelka pre ženu nie je len módnym doplnkom, ale aj miestom, kde sú uložené najdôležitejšie a potrebné veci na každú príležitosť. Ide o akýsi malý „byt“ s pohodlným usporiadaním (zapínanie, vrecká, popruhy) a originálnym dekorom vyjadrujúcim individuálny svet.

Vzhľadom na úlohy a očakávania priradené tomuto doplnku je nepravdepodobné, že by sa aspoň jedna žena mohla obmedziť na jednu kabelku. Najčastejšie sa v arzenáli módnych šiat nachádzajú základní predstavitelia takmer všetkých kategórií kabeliek od miniatúrnych peňaženiek, obálok a elegantných spojok až po každodenných nakupujúcich, tulákov, crossbody a batohy.

Na výber základných dámskych kabeliek je kladených množstvo požiadaviek – veľkosť, tvar, farba, povrchová úprava a účel.

Veľkosť. Pre harmóniu obrazu je výber založený na proporcionalite doplnku k tvaru postavy. Ideálna veľkosť budúcej kabelky je štvrtina celkovej výšky.

Tvar. Niektoré dámske kabelky jasne držia svoj tvar vďaka podmienenému rámu, zatiaľ čo iné sa vyznačujú veľmi mäkkými a mobilnými stenami. Prvý je vhodný na výber obchodného a kancelárskeho formátu a druhý – pre prípady, keď plánujete nosiť veľa rôznych vecí, ísť nakupovať a zapojiť ich do voľného času. Je dôležité venovať pozornosť prítomnosti rukovätí, takže bolo vhodné nosiť kabelku v rukách aj na ramenách.

Farba. Keď je možnosť nakupovať čoraz viac dámskych kabeliek obmedzená, mali by ste dbať na základné farebné kompozície. Áno, modely v čiernych, hnedých, modrých, bordových a béžových tónoch sa ľahko kombinujú s existujúcimi vecami v šatníku, pretože na tomto princípe sú modelované základné oblečenie a obuv.

Dekorácia. Do základnej domácej kolekcie dámskych kabeliek sa zmestia zástupcovia zdržanlivého štýlu aj očarujúcejšie. Hlavným pravidlom ale je, aby doplnky kabelky rezonovali s ostatnými doplnkami a na ich pozadí boli menej výrazné.

Všestrannosť. Keď si potrebujete vybrať jednu univerzálnu kabelku, mali by ste sa zamerať na základný čierny alebo hnedý model, zdržanlivý dizajn a strednú veľkosť. S takýmito riešeniami sa dámske kabelky ľahko kombinujú s klasickým a aktívnym mestským šatníkom, pretože nepútajú príliš veľa pozornosti a sú vhodné takmer na akýkoľvek výlet a ročné obdobie.

Po týchto jednoduchých a účinných odporúčaniach bude radosť vyberať dámske kabelky!