Dámske kabelky: obľúbené typy a funkcie

Kabelky sú funkčné a módne doplnky pre ženy, ktoré navyše zdobia ženský imidž. Dnes sú dámske kabelky reprezentované modelmi rôznych tvarov, materiálov a prevedení. Mnoho variácií kabeliek vám umožní vybrať si tú správnu kabelku pre akékoľvek oblečenie, príležitosť a dokonca aj náladu. Poďme sa pozrieť na obľúbené typy spojok pre ženy.

Klasické kabelky

Kabelky tohto typu sa tradične vyznačujú pomerne silnou základňou a prítomnosťou vhodného magnetického upínadla. Veľkosť kabelky je od stredných po miniatúrne. Neodporúča sa nosiť veľa vecí v kabelke, inak stratí svoj tvar. Vyrábajú sa z pravej kože alebo koženky, ako aj z látky, semišu, plazovej kože, slamy atď. Dizajn klasickej kabelky môže byť zdržanlivý alebo efektívny: vyberte si v závislosti od oblečenia a udalosti.

Kabelka do práce

Veľmi výhodnou možnosťou pre ženy, ktoré chcú v kancelárii vyzerať štýlovo a elegantne, je štýlová kabelka do práce. Ide o akúsi symbiózu obchodnej tašky a kabelky. Kabelku je uzatvárať na zips alebo gombík. Jej steny sú zvyčajne pevné, čo vám umožňuje uchovávať obchodné dokumenty v prezentovateľnej forme.

Kabelky pre zvýraznenie ženského vzhľadu

Tento model je vyrobený z mäkkých materiálov ako je koža, textil alebo koženka. V tomto type kabeliek sa zvyčajne používa zapínanie vo forme šnúrky alebo zipsu. Vďaka mäkkým stenám sú módne kabelky priestrannejšie, ale nedržia tvar.

Dva v jednom: konvertibilná spojka

Milovníčky aktívnej módy budú milovať všestranné kabelky 2v1, ktoré sa môžu zmeniť z miniatúrnych na malé kabelky. Rukoväte štýlových kabeliek sú zvyčajne štrbinové, niekedy sú modely vybavené dlhým odnímateľným popruhom.

Retro kabelka

Tento model je ideálny pre outfity v retro štýle. Retro kabelky sú pomerne priestranné, čo vám umožňuje nosiť v nich všetky potrebné dámske drobnosti. Pre pohodlie sú retro kabelky dodávané s odnímateľným dlhým popruhom alebo retiazkou, ktorá umožňuje ich nosenie na ramene.

Spoločenské kabelky

Ideálnou voľbou pre formálny alebo večerný vzhľad by mala byť spoločenská kabelka s tvrdými stenami. Módne kabelky tohto typu sa nazývajú aj puzdrové. Môžu mať geometrické aj neštandardné tvary vo forme zvieracej figúrky, kvetu, parfumovej fľaše atď. Takéto spojky sú vyrobené z pevných materiálov, ktoré dobre držia svoj tvar – plast, drevo, slama atď. Spojková skrinka je často tvrdé puzdro potiahnuté látkou alebo tenkou kožou.

Výber kabelky online

Vzhľadom na rozmanitosť tvarov a vzorov môžu byť kabelky použité v rôznych štýloch, hlavnou vecou je vybrať správnu kabelku pre oblečenie. Pred nákupom kabelky by ste sa mali presne rozhodnúť, s akým oblečením a kde ju budete nosiť.

Pre biznis komplety budú najvhodnejšie klasické kabelky a kabelky decentného dizajnu, vyrobené z kvalitnej kože.

Pre každodenný outfit  budú vhodné tradičné kožené kabelky, ako aj textilné kabelky.  Ak chcete svojmu každodennému vzhľadu dodať prízvuk jednoduchými šatami, môžete ich doplniť kabelkou neobvyklého tvaru.

Pre slávnostné oblečenie budú vhodné bohato zdobené kabelky, saténové kabelky a zamatové kabelky – akékoľvek modely kabeliek, ktoré ozdobia vzhľad a dodajú mu osobitnú eleganciu.