Vyberte si kabelku pre svoje telo

Kabelka je dôležitá časť outfitu ženy. Vedeli ste však, že aj kabelku by ste si mali vyberať podľa tvaru svojho tela. Výber správnej kabelky má s tvarom tela viac spoločného, ako si myslíte. Ak si chcete kúpiť novú kabelku, prinášame vám niekoľko rád, ako si vybrať kabelku pre váš typ tela a postavy.

Pre malé, drobné ženy

Ak ste menšej postavy, veľká taška nebude pre vás správna voľba. Vyberte si menšiu alebo stredne veľkú kabelku, ktorá ma len krátky remienok.  Všimnite si, že vďaka širším taškám budete vyzerať aj kratšie. Aby váš trup pôsobil predĺžene, vyberte si kabelky, ktoré sú zvisle dlhšie.

Pre vysoké, chudé ženy

Nevyberajte si hranaté a štruktúrované kabelky. Vyberte si ležérne kabelky, ktoré budú formovať tvar tela. Vyhnite sa širokým kabelkám a príliš malým kabelkám.

Pre moletky

Opäť do hry vstupuje proporcia. Ak ste plus-size, malá taška vás len zväčší. Nevyberajte si  však obrovské vaky, ktoré sú okrúhle a pružné, pretože vám zväčšia boky a stehná. Namiesto toho si vyberte stredne veľké štruktúrované kabelky, ktoré lemujú telo.

Pre ženy v tvare hrušky

Ak prenášate váhu okolo spodnej časti tela, vyvarujte sa vláčnych kabeliek, ktoré vám padajú na boky. Iba upozornia na vaše boky a stehná a dodajú vášmu telu obvod. Zvoľte si štruktúrované kabelky, ktoré končia vysoko nad vašimi bokmi.

Pre ženy v tvare jablka

Ak ste okolo poprsia a pása širšia, malé kabelky a kabelky s krátkymi remienkami budú pôsobiť proti tvaru vášho tela. Vytvorte rovnováhu pomocou mierne širokej, štruktúrovanej tašky, ktorá sa opiera o vaše boky alebo spodnú časť, aby odvádzala pozornosť od poprsia.

Pre ženy v tvare presýpacích hodín

Ak máte vyvážené boky a plecia s presne vymedzeným pásom, vyberte si kabelku, ktorá sedí blízko vášho prirodzeného pása alebo pod bokmi. Vyberte si zo stredne veľkých kabeliek alebo crossbody kabeliek a určite zvýrazníte svoje krivky!